NEXT GIG

Eindshow CYNBEL uitgesteld vanwege Corona virus.

View All

BIOGRAPHY

Goede liedjes, daar begint het mee, zo bewijst ook het verhaal van CYNBEL.

CYNBEL by KB Photography

De eerste drie singles leveren de band een dikke tour door Nederland met de Popronde, live-optredens bij 3FM en Radio 1, de aftershow van Kensington bij Club Ziggo, het voorprogramma van Raglans en een hit op Spotify op! Niet verkeerd, voor een band die pas 2 jaar bestaat.
In 2017 bouwt de band rustig voort aan de ingezette, stijgende lijn. Na een geweldige aftrap van het jaar in Paradiso, stoomt de band voort en speelt in de diverse poppodia van Nederland en op flink wat festivals. Na deze drukke tijden, trekt de band zich in het najaar van 2017 terug om te schrijven aan nieuw materiaal.

2018 zal voor CYNBEL in het teken staan van de release van hun debuut-EP Unspoken Tales, maar ook het opnemen van de tweede EP. Na een aantal maanden zichzelf opgesloten te hebben, zal de band terugkeren met een nieuw geluid, nieuwe muziek en een nieuwe live-setting. De band trapt het jaar af met een aftershow in de AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall), als support-act van Stereophonics. Daar zal het publiek voor het eerst getuige zijn van een hoop aantal nieuwe songs.

“Een heel veelbelovende rockband” – Roosmarijn Reijmer (3FM/3voor12radio)
“Internationale sound” – Dieuwertje Heuvelings (Spotify Nederland) over Golden Coast

CYNBEL is a young indierock band from The Netherlands.

CYNBEL

CYNBEL by KB Photography

The trio of Timon Hoitink (lead vocals, drums), Wolter Jetten (bass, backing vocals) and Ricardo Te Kolste (guitar, backing vocals) started out in high school. After playing to regional audiences at several festivals and music venues, they received immensely positive feedback. In 2014 the band decided to make the effort to do this professionally. With their inspiration from 80’s pop artists and the stadium sound of today’s rock bands, it’s no wonder that their first two singles Vagabonds and Golden Coast sound accessible and epic! With a guitar sound that instantly reminds us of U2, and a sing along chorus that’s just undeniably irresistible, their music is destined for radio airplay and the charts. And above all: to perform live!

CONTACT

MANAGEMENT & BOOKINGS

TIM ARETS, EVERGLOW MANAGEMENT

T +31 (0) 63 178 73 40